dorienmellebeeckx.reismee.nl

Kulturnatten

14 oktober was het Culture night in Kopenhagen. Dit wil zeggen dat alle musea, gebouwen, tentoonstellingen, ... open zijn voor het publiek, een hele avond lang. Er waren zelfs dingen open die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Een grote kans dus om eens in de cultuur van Kopenhagen te duiken dacht ik.

Laughing
Samen met een aantal vrienden hadden we afgesproken om wat dingen te gaan bezoeken. Het was echter moeilijk om te kiezen, er waren wel honderden dingen waar we naartoe konden, maak daar maar eens een keuze uit!

We zijn eerst naar Rosenborg Slot geweest. Dit is het vroegere paleis van de Deense koninklijke familie. Aan de ingang was het al onmiddellijk indrukwekkend: veel gewapende bewakers, militaire voertuigen en wapens, een enorme tuin en een prachtig, groot kasteel. Spijtig genoeg konden we het paleis zelf niet bezoeken maar de schatkamer was wel toegankelijk. Hier bevonden zich enorm veel Deense kroonjuwelen en wapens. Het was hier enorm druk, eigenlijk was het dit overal, maar er hing toch ook een heel leuke sfeer!

We vonden het tijd om door te gaan naar het volgende. We konden namelijk nergens te lang blijven hangen, want dan zouden we nooit genoeg dingen kunnen zien. We besloten om naar de Botanische Tuinen te gaan. Aan de ene kant van de tuinen stonden allerlei kraampjes met verschillende drankjes, kruiden, eten, ... van allerlei verschillende landen. Ook werd er gedanst. De geuren en kleuren die je daar te zien kreeg was niet te beschrijven. Het was er heel gezellig en je zou er gerust heel de avond kunnen vertoeven. Maar dit was dus niet onze bedoeling!

Tongue out
Via allerlei standjes en kraampjes over biologische onderzoeken kwam je uiteindelijk bij de echte tuinen aan. Het zijn 2 grote glazen koepels waar wel honderden verschillende planten instonden. Het was wel leuk om al deze plantensoorten te zien, maar eigenlijk viel dit ook een beetje tegen. Het waren namelijk vooral echt planten en dus geen bloemen of iets anders mooi... Vooral dus heel veel groen, groen, groen, ... Ik had dus liever ook wat andere kleuren gezien
Wink

Dan maar op naar het volgende: the haunted house! Hier keek iedereen heel hard naar uit. Amerikaanse studenten die in Kopenhagen verblijven hadden dit in elkaar gestoken. Je zou de echte Amerikaanse Halloween beleven. Op weg naar daar kwamen we echter nog wat andere vrienden tegen die ons vertelden dat het meer dan een uur aanschuiven was en het helemaal niet echt de moeite was... Dan maar iets anders bezoeken! Een uur aanschuiven paste namelijk niet in ons programma, we zouden daar teveel tijd mee verliezen

Tongue out
We zijn dan maar naar de ronde toren geweest. Het is de bekendste toren in Kopenhagen. De toren is zo'n 35m hoog en geeft je een prachtig uitzicht over heel Kopenhagen! En het klinkt misschien raar maar in de toren is ook nog een kerk en een bibliotheek. De toren heeft ook geen trappen maar een spiraalpad, wat ook echt niet te onderschatten is en ik duidelijk gevoeld heb ik mijn kuiten!

Onzevolgende stop was de zoo van Kopenhagen. Hier gingen ze de leeuwen voederen. Als ik hier over nadacht was dit eigenlijk niet zo speciaal, want dat kan je in de zoo van Antwerpen natuurlijk ook regelmatig zien. Toch was iedereen hier heel enthousiast over. Er werd een hele uitleg in het Deens gegeven voor ze de leeuwen eten gaven. Wij hebben ook een Deense vriend in onze groep dus hij ging voor ons vertalen wat er gezegd werd. Hij vertelde ons dat het eten dat de leeuwen kregen paardenkarkassen waren. Volgens hem werd er ook in de kooien van de leeuwen uitwerpselen van olifanten gegooid omdat dit het jachtinstinct van leeuwen zou opwekken, waardoor ze wilder werden. Of we dit moeten geloven weet nog altijd niemand zeker.

Tongue out
Het was wel leuk om 's nachts de zoo eens te bezoeken. Het geeft toch nog een heel andere ervaring!

Onze laatste stop was de brouwerij van Carlsberg. Deze kon je ook bezoeken, maar dat hadden we de week ervoor al gedaan, dus besloten we maar om dit te laten passeren. Wel zou er hier een grote afterparty zijn, die konden we natuurlijk niet missen! Dachten we... Toen we in de bar aankwamen zaten alle mensen gewoon aan een tafel en was er helemaal geen sfeer... Dit kon de afterparty toch niet zijn?? Dus gingen we maar aan de bar vragen waar dat feestje te doen was. Hij vertelde ons dat het wel degelijk hier was! Viel dit even tegen! We besloten om maar terug naar het centrum te gaan en daar onze avond dan maar af te sluiten, want Carlsberg was niet wat wij ervan verwachtten. Later hebben we te horen gekregen dat de echte afterparty toch nog ergens anders was! De barman had ons dus goed liggen...! Spijtig genoeg hebben we de afterparty niet meer gevonden, maar we hebben toch een enorm leuke avond gehad die ik niet snel zal vergeten!

Laughing

Tot de volgende!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!